3 de maig 2009

Fem-ho Còrrer ! ! !

Necessitem totes les mans possibles per tal d'aturar aquesta nova llei que volen fer sobre les mestresses de casa, a qui se'ls hi vol donar una titulació per l'experiència obtinguda durant anys a la llar.

Això afecta tant als cicles de CFGM i CFGS de la branca sociocultural i serveis a la comunitat.

______________________________________________


CATALÀ:

En representació dels membres del grup de la plataforma social facebook, amb el nom: “Els títols d’educador infantil i d’integració social no es regalen” volem manifestar el nostre desacord amb el projecte de llei anunciat per la Vicepresidenta del Govern, Maria Teresa Fernàndez de la Vega, on diu que Entre 35.000 i 80.000 mestresses de casa podran obtenir el títol de formació professional amb l’experiència adquirida durant anys de treball a la pròpia llar.

1. Volem expressar el nostre desconcert i neguit davant les paraules que va pronunciar De la Vega al referir-se a la titulació que rebran aquestes persones, per la seva poca claredat en els termes utilitzats, ja que no queda clar qui se’n podrà beneficiar i quina titulació rebrà.

2. Trobem necessari que se’ns informi detalladament sobre el procés que es realitzarà i el criteri d’avaluació que es seguirà per demostrar l’experiència d’aquelles persones que han treballat en el seu domicili realitzant activitats específiques dels cicles formatius com Educació Infantil o Integració Social.

3. És per això que creiem convenient que se’ns aclareixin els següents punts:
• Quina serà aquesta nova titulació.
• Quins son els paràmetres per l’obtenció d’aquesta nova titulació.
• Que es convalidarà exactament.
• Qui podrà optar a tenir-la.
• Com afectarà a les persones que actualment estudien o ja han cursat aquests estudis.
• Quina diferència hi haurà entre els estudiants de CFGS d’educació Infantil i Integració Social i la les persones que obtinguin aquesta nova titulació.

Col.lectiu de CFGM i CFGS de la branca sociocultural i serveis a la comunitat.





CASTELLÀ:

En representación de los miembros del grupo de la plataforma social facebook, con el nombre: ``els títols d’educador infantil i d’integració social no es regalen´´ queremos manifestar nuestro desacuerdo con el proyecto de ley anunciado por la Vicepresidenta del Gobierno, María Teresa Fernández de la Vega, donde dice que entre 35.000 i 80.000 amas de casa podrán obtener el título de formación profesional con su experiencia adquirida durante años de trabajo en la casa.

1. Queremos expresar nuestro desconcierto i nerviosismo frente las palabras pronunciadas por De la Vega al referirse a la titulación que adquirirán estas personas, por su poca claridad en los términos usados, ya que no queda claro quién se podrá beneficiar i que titulación obtendrá.

2. Encontramos necesario que se nos informe detalladamente sobre el proceso que se realizará i el criterio de evaluación que se seguirá para demostrar la experiencia de esas personas que han trabajado en su domicilio realizando tascas específicas de los ciclos formativos como de Educación Infantil e Integración Social.

3. Es por eso que creemos conveniente que se nos aclaren los siguientes puntos:

• Cual será esta nueva titulación.
• Cuáles son los parámetros para la obtención de dicho título.
• Que se va a convalidar exactamente.
• Quien podrá optar a tenerla.
• Como afectará a las personas que actualmente estudian o ya han cursado estos estudios.
• Qué diferencia habrá entre los estudiantes de CFGS de Educación Infantil e Integración social y las personas que obtengan esta nueva titulación.

Colectivo de CFGM y CFGS de la rama sociocultural y servicios a la comunidad.

______________________________________________


Pots trobar-nos a:

http://www.facebook.com/home.php#/topic.php?uid=100545862728&topic=8382

Adhareix-te al grup ! ! !
Gràcies!



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola. Yo en realidad no veo tan negativa esta medida siempre que se tenga en cuenta que la experiencia y la formación. Un caso muy cercano de una persona que es auxiliar clinia y auxiliar geriatría pero tiene una edad de 50 años y en algunos sitios le piden el ciclo... teniendo más de 15 años de experiencia en el ámbito ... Me parece que para personas que en realidad poseen los conocimientos, es una gran medida. Eso sí, siempre que esté bien regulado el tema de los requisitos. Supongo que saldrá pronto más información. Yo la buscaba y por eso he encontrado tu blog. Un saludo.

Equip d'Info-social ha dit...

Moltes gràcies, "Anònim"!

La veritat és que no estem dacord amb aquesta mesura perquè fins ara el que s'havia dit era donar la titulació necessària per poder treballar legalment fent un curset, quant els que estudiem Educació Infantil o Integració Social, podem fer la mateixa feina i estem dos anys formant-nos...

Ara es veu que han tornat a canviar una mica i aquestes dones / homes, hauràn de fer un curs i se'ls convalidarà alguna assignatura en concret depenent de l'àmbit en el que hagin treballat (Cuidadors de gent gran, de persones amb discapacitat, infància... etc)...

Ara sembla que ho estan regulant una mica més i li estan posant cara i ulls al tema!

De nou, gràcies per participar en el blog i donar-nos la teva opinió!