30 de des. 2008

Signat el nou conveni del lleure educatiu i sociocultural

Des de la UGT de Catalunya i la CONC aposten clarament per la dignificació del sector, que passa per uns sous, jornades i millores socials dignes

Aquest matí s'ha signat al Departament de Treball el segon Conveni del Lleure Educatiu i Sociolaboral de Catalunya per als anys 2008-2010, que afecta uns 30.000 treballadors i treballadores a tot el país. El conveni l'han signat la UGT de Catalunya, la CONC i les patronals majoritàries del sector: Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC), Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC) i Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC).

Desprès de gairebé un any de complicades negociacions, s'ha signat un conveni amb uns increments salarials de gairebé un 4% en tres anys més l'IPC real de Catalunya per pràcticament totes les categories laborals. A banda d'això, s'inclou una clàusula que garanteix que a data 1 de gener de 2011 no hi haurà cap sou per sota dels 1.000 euros mensuals.

Per tant, es tracta d'un conveni per sobre de l'IPC real de Catalunya en un moment de crisi econòmica i de demandes per part de la patronal de congelació salarial.

Amb aquest conveni hem aconseguit que, per primera vegada, es quantifiquin les jornades indirectes dels treballadors i treballadores d'activitats del migdia i casals d'estiu, és a dir, les hores de dedicació per preparar i avaluar les diferents activitats que es realitzen. Aquest ha estat un pas més en pro del reconeixement de la feina d'aquests i aquestes professionals, que es reflecteix en una millora dels serveis dels quals es beneficia tota la societat catalana.

Pel que fa a millores socials, cal destacar l'augment d'hores en permisos d'acompanyament a la consulta mèdica d'un familiar i assistència a exàmens. I l'adequació del conveni a la legislació general: igualtat i no discriminació, protecció de les treballadores víctimes de la violència de gènere, LISMI (reserva de places per a persones amb discapacitat), excedències voluntàries i permís de paternitat i/o maternitat.


+ Info a: UGT.CAT



1 comentari:

Anònim ha dit...

En breu estarà penjat a la web de la UGT ! ! !


Tina.